Unieke slijperij in België

Wij zijn gespecialiseerd in het bijslijpen en herstellen van gebroken en beschadigde edelstenen en laten ze er weer als nieuw uitzien.

Aanvraag slijpen of herstellen

Wat we doen

Herstellen, slijpen en polijsten

Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn, beschikken we over een interne slijperij (bijslijpen, herpolijsten en herstellen) voor al uw edelstenen en halfedelstenen.

​Wij zijn gespecialiseerd in het bijslijpen en herstellen van gebroken of beschadigde edelstenen om ze er weer als nieuw uit te laten zien.

Edelstenen slijpen

Met het advies van onze ervaren slijper, kan u het potentieel en de waarde van uw edelsteen maximaliseren en zet u uw steen in de spotlight.

Edelsteenbehandelingen

Edelstenen kunnen op verschillende manieren worden behandeld om het aanzicht van de steen te verbeteren. Sommige procedures zijn eeuwenoud, andere relatief nieuw. Deze informatie is louter informatief. Gem World voert onder geen omstandigheden deze behandelingen zelf uit. 

Hittebehandeling

Deze techniek wordt gebruikt om de kleur en helderheid te verbeteren en om de insluiting van o.a. koolstof en luchtbellen te verwijderen. Vaak gebruikt voor saffieren en robijnen.

Bestraling

Sommige edelstenen worden bestraald om de kleur te verbeteren. Het is een proces waarbij hoge energiedeeltjes of elektromagnetische golven worden gebruikt om de kleur van de edelsteen te wijzigen. Het beste voorbeeld is de topaas, deze verandert van wit in diepblauw.

Vulling

Sommige edelstenen vertonen scheuren of breuken, deze verstoren het licht om door de steen te schijnen. Als de scheuren op het oppervlak liggen, kunnen ze worden gevuld met was, glas, epoxy of borax, waardoor de lichtverspreiding wordt verbeterd en de helderheid wordt verhoogd.

Bij Gem World werken we niet met dit soort behandelde stenen.

Oliebehandeling

Een oliebehandeling wordt meestal gehanteerd bij smaragden. Voor deze behandeling wordt geopteerd om het uiterlijk en de zichtbaarheid van breuken te verminderen die bijna altijd te vinden zijn binnen deze edelsteenvariëteit.  

De toegestane olie is kleurloos en tast de natuurlijke kleur niet aan.

Beryllium-behandeling

Dit is een relatief nieuwe behandeling en wordt meestal gebruikt op edelstenen uit de Korund-familie. Beryllium wordt verspreid in het oppervlak van de edelsteen, ofwel beperkt tot de rand of in het gehele saffier-materiaal doordrongen, waardoor de volledige kleur van de edelsteen verbetert.

Certificaten

Een certificaat is een identificatie voor een steen die informatie geeft over de identiteit, herkomst, mogelijke behandelingen en wordt afgeleverd door een onafhankelijk laboratorium.

De specificaties in het certificaat zijn de volgende: afmetingen, kleur, transparantie, slijpvorm, vorm, verwarmd of onverwarmd, behandeld of niet behandeld. Sommige van de certificaten vermelden ook de oorsprong van de steen.

Wij werken met verschillende certificeringskantoren: GRS, GUBELIN, TOKYO GEM LAB, SSEF, CARAT GEM LAB.

Bij Gem World zijn we er trots op dat we onze klanten alleen 100% natuurlijke edelstenen aanbieden. Al onze edelstenen 'niet verwarmde' edelstenen worden verkocht met een certificaat, voor de anderen kan een certificaat op aanvraag worden voorzien.

Aanvraag voor slijpen of herstellen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.